Harkitsetko pentua meiltä

Laradorin pennun ottaminen vaatii harkintaa. Teidän on hyvä miettiä tarkkaan mihin olette sitoutumassa, ennen kuin tulette katsomaan pentua. On hyvä aloittaa vastaamalla seuraaviin kysymyksiin

Onko Labradori oikea rotu teille?

Labradori on aktiivinen ja toiminnan haluinen koira ja erittäin vaativa koira etenkin sen pentu- ja nuoruusvaiheessa.

Labardori on alkuperäiseltä käyttötarkoitukseltaan metsästyskoira, se rakastaa kaikkea toimintaa, koulutuksia, pitkiä metsälenkkejä, uimista ja noutamista.

Labradori on sosiaalinen koira ja se ei viihdy yksin, se rakastaa perhettään ja haluaa olla mukana kaikessa perheen toiminnassa. Labradori ei ole koira, joka viihtyy yksin kopissa pihan perällä.

Labradori vaatii kouluttamista ja sitoutumista kouluttamiseen pikkupennusta lähtien. Jo kokonsa puolesta Labradori on koira, joka vaatii hyvää yhteistyötä omistajansa kanssa, muuten sitä on vaikea hallita jokapäiväisissä tilanteissa.

Oletteko tutustuneet Labradoreilla ilmeneviin perinnöllisiin sairauksiin?

Labradori on keskimäärin terve rotu moneen muuhun koirarotuun verrattuna. Labradoreilla esiintyy kuitenkin tiettyjä vaikeita koiran elämää vaikeuttavia sairauksia, joista on hyvä tietää etukäteen ennen pennun ottamista.

Alla olevan linkin kautta pääsette Labradorinnoutajakerho ry:n sivuille josta löytyy kattava ja ajankohtainen listaus rodussa esiintyvistä perinnöllisistä sairauksista.

Heathway pentu

Käytän jalostukseen ainoastaan terveitä koiria, joilla on virallisten PEVISan mukaisten tutkimusten lisäksi myös geenitestitulokset. Geenitestien avulla on mahdollista eliminoida muutamia Labadoreilla ilmeneviä sairauksia kuten esimerkiksi EIC, PRA, RD, HNPK, CNM jne.

Koirillani on tuloksia lähinnä näyttelyistä. Suurin osa koiristani on myös suorittanut noutajien taipumuskokeet. Pyrin valitsemaan jalostukseen sellaiset yksilöt, joilla ei ole muita sairauksia (esim. allergia) tai joilla on tyypillinen Labradorin luonne.

Pennut kasvavat kotona emonsa hoivissa ja ne tottuvat syntymästä lähtien muihin ihmisiin, kodin ääniin ja muihin koiriin. Meillä kaikki koirat asuvat sisällä eivätkä ne ole ns. tarhassa eläviä kennel -koiria.

Pennut luovutetaan 7 viikon iässä, jolloin ne on madotettu kunnolla, sirutettu, luotettavan eläinlääkärin tarkastamia ja rekisteröityjä.

 

Kun harkitsette pennun ottamista meiltä teidän on hyvä perehtyä seuraaviin vaatimuksiin

Edellytän, että noudatatte pennun ruokinta- ja hoito-ohjeita. Pennun mukana saatte tarkat ruokintaohjeet, jotka auttavat teitä kasvattamaan pennun oikealla tavalla. Kasvukauden aikana (7 viikon iästä - n. 11 kuukauden ikään asti) on tärkeää, että pentu ruokitaan antamieni ohjeiden mukaisesti. Kun kasvukausi on ohi saatte muuttaa koiran ruokinnan haluamaksenne.

Edellytän, että sitoudutte tutkituttamaan koiranne viralliset PEVISAn mukaiset terveystutkimukset sen täytettyä 1 vuoden iän (lonkkakuvaus, kyynärkuvaus, silmätarkastus). Järjestän yleensä ryhmätutkimukset pääkaupunkiseudulla. Tutkimuksen hinta on noin 250 euroa.

Terveystiedot antavat koiran omistajalle tärkeää tietoa koiran nivelten terveydestä. Se antaa tietoa tulevaisuuteen ja siihen miten paljon koiran kanssa voi harrastaa liikuntaa ja muuta toimintaa.

Mikäli olette kiinnostuneet ottamaan pennun meiltä

Minut saa parhaiten kiinni sähköpostitse tai puhelimitse iltaisin klo 18:00 jälkeen. Valitettavasti en välttämättä ehdi vastaamaan tekstiviesteihin.

Aluksi olisi hyvä tietää teistä mitkä ovat toiveenne pennun suhteen

Minkälaiseen tarkoitukseen pentu olisi tulossa (kotikoiraksi, metsästyskoiraksi, näyttely- tai kilpailukoiraksi jne.)

Missä päin asutte ja minkälainen perheenne on?

Kysymykset mitä teillä on mielessä pennun hankintaan liittyen.

Voitte jättää myöskin yhteydenottopyynnön oheisella lomakkeella:

Pennun varaaminen

Sen jälkeen kun pennut ovat syntyneet otan yhteyttä kaikkiin alustavan varauksen tehneisiin henkilöihin. Tässä vaiheessa sovimme ensimmäisen tapaamisen järjestämisestä. Pentuja pääse katsomaan sen jälkeen kun pennut ovat täyttäneet 3 viikkoa.

Tutustumiskäynnin jälkeen voi tehdä sitovan varauksen pennusta. Varaus on molemmin puolin sitova.

Tässä vaiheessa annan myös etukäteen opiskeltavaksi pennun ruokinta- ja hoito-ohjeet. Käymme läpi ohjeet toisella käyntikerralla.

Pennut luovutetaan niiden täytettyä 7 viikkoa. Ajankohta sovitaan molemmin puolin sopivaksi.

Kun pennut täyttävät 12 viikkoa järjestän ensimmäiset pentutreffit, jolloin toivon, että tulette tapaamiseen. Paikalla on myös eläinlääkäri, joka rokottaa pennut ja tekee niille eläinlääkärintarkastuksen.

Seuraava tapaaminen järjestetään sitten kun pennut ovat täyttäneet 16 viikkoa. Tällöin pennut saavat tehosterokotuksen ja pennuista tarkastetaan myös, että ne ovat muuten kehittyneet normaalisti.

Myöhemmin pentuetreffejä järjestetään tarpeen mukaan vaihtelevasti. On aina kiva tavata ja nähdä kuinka pennut ovat kehittyneet. Samalla on myös mahdollista tutustua rodunomaisiin harrastuksiin.

Liitän kaikki pennunostajat pentuejäseneksi Labradorinnoutajakerhoon! Jäsenyys on voimassa vuoden ja voitte halutessanne itse jatkaa jäsenenä sen jälkeen.