Pentueet

Labradorista saa loistavan perheenjäsenen tai työkoiran. Ne ovat mukautuvia ja innoikkaita miellyttämään, rohkeita ja luotettavia koiria. Mutta Labradori vaatii ensin määrätietoista kouluttamista ja sitoutumista sen kasvattamiseen hyvin käyttäytyväksi perheenjäseneksi.

Ennen kuin hankitte Labradorin

Voitte olla kiinnostuneet Labradorin hankinnasta monista eri syistä. Riippumatta siitä oletteko hankkimassa Labradoria lemmikiksi, metsästyskoiraksi, tottelevaisuuskilpailuihin, terapiakoiraksi tai näyttelykoiraksi päätös omistaa Labradori merkitsee vakavaa ja pitkäaikaista sitoutumista. Vastuun ottaminen toisesta, elävästä olennosta vaatii aikaa ja vaivaa. Labradorilla on monia hyviä ominaisuuksia, joiden johdosta siitä on tullut yksi maailman suosituimmista koiraroduista. Labradoreista tulee oikein pidettynä, joko loistavia perhekoiria, tai työstänsä innostuneita työkoiria. Labradorit ovat sopeutumiskykyisiä, miellyttämisenhaluisia ja etenkin toiminnanhaluisia perheenjäseniä. Ne ovat kilttejä, rohkeita ja luotettavia koiria. On syytä harkita vakavasti ennen, kuin päätätte sitoutua hankkimaan Labradorin osaksi perhettänne.

Labradori vaatii aikaa

Labradorit ovat erittäin sosiaalisia koiria ja ne eivät ole onnellisisa ollessaan pitkiä aikoja yksin tai kopissa pihan perällä, ilman jatkuvaa kontakita ihmisiin. Labradorit ovat myös erittäin energisia ja toiminnanhaluisia koiria ja ne vaativat paljon liikuntaa ja leikkiä. Ne rakastavat vapaana juoksemista, noutamista, uimista ja ihan pelkästään kävelylenkkejä puistossa. Varmistukaa siitä, että teillä on aikaa ja energiaa huolehtia Labradorinne välttämättömästä ja riittävästä liikunnasta ja toiminnan tarpeesta. LIsäksi Labradori vaatii koulutusta, kouluttamaton Labradori on hyvin vaikea koira hallita jo kokonsakin puolesta. Labradori on älykäs koira ja helposti koulutettava koira, mutta kouluttaminen vaatii aikaa, taitoa ja situoutumista. On erittäin suositeltavaa ja miltei välttämätöntä osallistua koiran kanssa koulutukseen koirakoulussa tai muualla, vähintään Labradorin kolmen ensimmäisen elinvuoden aikana. Kaikista rodounomaisista koulutuksista, kuten noto- ja jälkiharjoituksista on apua yhteistyön luomisessa.  

Labradori vaatii kärsivällisyyttä

Vaikka Labradori on lyhytkarvainen rotu, niin siitä lähtee kuitenkin paljon karvaa ympäri vuoden. Karvat tarttuu ja leviää kaikkialle. Leikkaamattoman nartun karva vaihtuu kaksi kertaa vuodessa, jolloin pohjavilla irtoaa miltei kokonaan ja voimakkaasti. Pientä karvanlähtöä koirasta esiintyy jatkuvasti. Jos ihoatte koiran karvaa tai olette allergisia koiran karvoille, Labradori ei ole oikea koirarotu teille. Karva vatii kuitenkin erittäin vähän hoitamista. Labradori pitää pestä aika-ajoin ja harjata silloin tällöin, etenkin karvanlähdön aikaan. Kynnet leikataan säännöllisesti. Korvat tarkastetaan usein ja ne pidetään puhtaina ja terveinä. Lisäksi labradori ruokitaan korkeatasoisella, tasapainoisella kuivamuonalla eikä sitä saa päästää lihomaan. Etenkin pentuaikana Labradorin omistaminen vaatii paljon kärsivällisyyttä. Pentu pureskeleen kaikkea mitä se saa suuhunsa (kaukosäätimet, kännykät, kengät, vaatteet, huonekalut). Yleensä teini-ikä kestää kaksi - kolme vuotta, jonka jälkeen Labradori aikuistuu ja alkaa käyttäytyä rauhallisesti. Labradori on harvoin agressiivinen ja hyökkäävä ihmisiä tai muita koiria kohtaan ja niillä on pääsääntöisesti kiltti luonne. Kuitenkin, kuten ihmisisten, myös Labradorien luonteissa on eroja. Labradori voi olla hiljainen, rauhallinen ja rento koira taikka energinen, voimakkaasti tempoileva ja haukkuva koira. On erittäin tärkeää kuunnella kasvattajan ohjeita ja ymmärtää millaista lemmikkiä olette hankkimassa.

Below links to our previous litters pages ~ Alla linkit aikaisempien pentueiden sivuille.